Індекс вареника: як в Україні змінилися ціни на продукти
Опубликованно 16.06.2018 23:10
За перші п'ять місяців 2018 року український індекс вареника виріс на 5,04%. Відтепер, щоб приготувати порцію цієї страви за класичним рецептом з картоплею на чотирьох чоловік, потрібно 35,42 грн.
Про це повідомляє ТСН, посилаючись на дані Офісу ефективного регулювання.
При розрахунку показника брали до уваги онлайн-ціни в найбільших супермаркетах. Найбільше зростання серед інгредієнтів торкнувся картоплі (+39,35%) і лука (+51,93%). Подешевшали тільки масло (на 0,1%) і сало (на 3,13%).
Серед регіонів найкраща динаміка щодо балансу ціни та середньої зарплати спостерігається в Києві, Запорізькій, Донецькій та Львівській областях. Найгірша ситуація у Черкаській, Чернігівській та Волинській областях.
Раніше повідомлялося про те, що в Україні подорожчали яйця і м'ясо.
Категория: Новости