Як в Україні заощадити на продуктах харчування


Опубликованно 17.10.2018 13:00

Як в Україні заощадити на продуктах харчування

В Україні дорожчають продукти харчування. Українці змушені витрачати на їжу близько 40-50% від місячного бюджету. Як заощадити і не переплачувати в супермаркетах – читайте далі.

Про це повідомляє ТСН.

Середньодобовий раціон в Україні по калоріях є досить низькою, на рівні 2700-2800 кілокалорій. Середньодобовий раціон європейця становить близько 3500 кілокалорій.

До того ж на ціни продуктів в Україні впливає так званий сезонний фактор, кажуть експерти:

“У будь-якій європейській країні незалежно від пори року ціни на ті ж картопля, овочі практично не відрізняються, тобто там немає так званого сезонного фактора. То у нас протягом року ціни, в першу чергу борщовий набір, можуть підскакувати на 250-300%, потім відкочуватися назад“.

Щоб зекономити, українці змушені купувати менше. Щоб витрати на харчування не так били по гаманцю, фахівці радять розписувати тижневий раціон і купувати продукти за списком саме під заплановані страви. А також стежити за акціями в магазинах.

Раніше повідомлялося про те, чи можна заощадити за допомогою дисконтних карток.



Категория: Новости