Скільки коштує приготувати кутю на Різдво


Опубликованно 09.03.2018 00:15

Скільки коштує приготувати кутю на Різдво

У суботу, 6 січня, напередодні Різдва, Православні християни святкуватимуть Святий вечір, в який на столі має бути 12 пісних страв. Але найголовніше блюдо Святого вечора та Різдва – святкова кутя. Українські новини дізналися, скільки коштує приготувати кутю.

Традиційна кутя готується з пшеничних зерен, маку, волоських горіхів і меду. Але як свідчать перекази, чим смачніше і багатше кутя, тим кращим буде врожай у цьому році. Багато альтернативою пшеничної крупи використовують рисову для приготування даної страви.

За даними сайтів великих українських гіпермаркетів, за станом на 5 січня, пшеничну крупу продають за середньою ціною 8-11 грн/800 р. Проте є пропозиції з більш високою якістю і ціною, які коштують від 15 до 20 грн/400 р.

Рисову крупу в гіпермаркетах України можна придбати за ціною від 21 грн/кг. В середньому ціна на рисову крупу становить 23-30 грн/кг.

Харчової мак в гіпермаркетах України пропонують за ціною від 22 грн/150 р. Середня ціна коливається в межах від 22 до 35 грн/150 р.

Волоський горіх можна купити за мінімальною ціною від 26 грн/100 р. Проте кількість пропозицій з такою ціною невелика, а середня ціна волоського горіха знаходиться в межах 48-50 грн/180 р.

І останній обов'язковий інгредієнт куті – мед (липовий) – можна придбати за мінімальною ціною 41 грн/270 р. Такої кількості меду буде цілком достатньо для приготування страви. Ціна на мед значно варіюється в залежності від якості, виду і маси продукту.

Крім того, багато рецепти куті включають в себе ще й різні сухофрукти. Наприклад, чорнослив, який продають в гіпермаркетах за середньою ціною 45-60 грн/200 р. Пропозиції з найвищою ціною досягають вартості 82 грн/200 р.

Раніше повідомлялося про те, як економно зустріти Новий рік-2017.



Категория: Новости