Гігант робить повернення Амазонки


Опубликованно 04.01.2020 07:40

Гігант робить повернення Амазонки

Його біла м'якоть-це ніжне і смачне, воно може виміряти до трьох метрів в довжину і важать понад 200 кілограмів: зустрічайте пираруку.

На пираруку родом з Амазонки і Ессекібо басейнів Південної Америки і вони є одними з найбільших у світі прісноводних риб.

Величезна тварина, зробила вишукану камбек в останні роки завдяки зусиллям шеф-кухаря і корінного населення, які забезпечують його подальше виживання.

"Без них нічого б не залишилося," Фредерік Моньє, шеф-кухар в хіт Ріо-де-Жанейро пивному ресторані Розаріо.

"Те, що вони роблять для Amazon безцінна", - додає Джессіка Тріндаде, бразильський шеф-кухар готелю Chez Клод, установа в ресторані міста.

Шеф-кухар Марсело пам'ятки використовує арапайму в його мокека, тушкована риба плавання у пальмовій олії і приправлені коріандром, що підпис бразильське страва, що відбуваються в північно-східному штаті Баія.

Подається з підсмаженого борошна маніоки суміш і горіхи, які приходять прямо з басейну Амазонки, мокека вишукування гурманів' смакові рецептори і очі, як біла риба контрастує з жовтою борошном і зелені спеції.

Смак схожий на інший морський сиг, як минтай або тріска. Пам'ятки, шеф-кухар і власник ресторану "Барса", є одним з декількох Ріо-кухарів, які з радістю додав арапайму в його меню.

Але не так давно, перед пираруку зробив це до вершини таблиці в Ріо-де-Жанейро, Арапаима Гігас — або амазонський тріска, як його іноді називають — майже зник з меню.

Ми зловили таку рибу. Фото: Хо / Мамирауа Інституту сталого розвитку та АФП.

Він привіз з межі зникнення завдяки створенню в заповідник з програми зі сталого рибальства зі строгими квотами.

Пираруку можна ловити тільки з липня по листопад, не поєднуючи сезону.

ЗНАМЕНИТІ РИБИ

Підвищення профілю на пираруку з кращими шеф-кухарями Ріо-де-Жанейро, безумовно, допомогло. Смак проекту Amazon допоміг зробити це. Нещодавно, дев'ять кухарів відвідав Північну Бразилію, щоб поспостерігати, як плем'я Paumari налагоджені стійкі практики для прибирання пираруку.

Через їх контакт з корінним рибалки, кухарі дізналися, які частини риби є кращими. Ці знання виявилися на їх меню.

"Це відмінний продукт, з приголомшливим смаком, без того землистий смак, що деякі прісноводні риби," Тріндаде говорить.

Пираруку, pacoca і рибні бульйони у д. ресторан М. О., Бразилія. Фотографії Рікардо Д'анджело

Для Рікардо приміщень з мішленівських лабораторії Лагьоль, досвід перевершив її очікування.

Він вважав, що він буде брати з собою в поїздки просто, щоб дізнатися трохи більше про те, як готувати рибу, і принести деякі нові інгредієнти назад до себе на кухню.

Зрештою, він знаходиться на борту поїзда пираруку і є одним з її найбільших шанувальників. "Це чудова риба — якість багато в чому перевершує те, що ми отримуємо від рибницьких господарств", - сказав він.

"Я усвідомив важливість ліс та підтримка проектів, які приносять користь місцевому населенню."

Офіційний Adevaldo Діас в ASPROC, кооперативу, керуючої зі сталого рибальства пираруку, була приємно здивована, наскільки сильно кухарі повинні були взяти участь у проекті.

"Я був вражений їх прихильність, їх розуміння того, як ця риба корисна для Amazon, і потрібно платити правильно рибалки", - пояснив Діас.

Сталий рибальство проект пираруку була створена 20 років тому. З тих пір гігантські риби населення різко виріс, з більш ніж 2500 чоловік в 1999 році до понад 190 000 в минулому році.

Рибалки на роботі в Amana сталого розвитку заповідника. Фото Хо / Мамирауа Інститут сталого розвитку / ГВП

Завдяки ASPROC, рибалки платять семи читань (близько 1,75$) за кілограм (2,2 фунта), проти чотирьох читає, вони могли розраховувати на продажу на місцевих ринках.

Але ресторани платять колосальні 48 читає кіло, з-за транспортних витрат. Блюдо потім продав близько 70 читає ($17).

Леонардо Куріхара — координатор роботи рідний Амазонки (Опан), яка здійснює нагляд за смак ініціативи Амазонки — кухаря є життєво важливими, оскільки "вони знаходяться на іншому кінці ланцюжка, презентації продукту споживачеві". Феліпе Россони, також в Опан, пояснює, що ця ініціатива відкриває шлях до нових ринків для пираруку.

"Сталий рибальство сприяє збереженню навколишнього середовища, а також посилює автономії та ідентичності традиційних громад", - сказав Россони.тенденції в технології129



Категория: Технологии